U denkt eraan om een orthopedische ingreep te laten uitvoeren in het AZ Sint-Jan Brugge – Oostende AV, campus Henri Serruys, of u heeft hiervoor reeds een afspraak gemaakt. Met deze informatie wens ik u -stap voor stap- te begeleiden bij de verschillende aspecten van het opnameproces.

Ik wens u alvast een aangenaam verblijf en een spoedig herstel toe !

Na de consultatie bij de dokter gaat u langs bij het secretariaat in het ziekenhuis. De secretaresse zal met u alle formaliteiten overlopen en waar nodig zal zij nog extra uitleg geven. Het secretariaat is te bereiken op het gelijkvloers via route 146. Welke onderzoeken er bijvoorbeeld nog moeten gebeuren, is sterk afhankelijk van het soort ingreep dat u moet ondergaan. Deze onderzoeken gebeuren meestal via de huisarts, maar kunnen ook in het ziekenhuis uitgevoerd worden. Bepaalde medicatie, zoals bloedverdunners, dienen tijdig gestopt te worden. Dit wordt op voorhand besproken tijdens de consultatie.

Alle patiënten die een ingreep onder algemene narcose dienen te ondergaan, worden in het ziekenhuis doorverwezen naar de "pre-operatieve consultatie" waar zal worden bepaald welke onderzoeken u dient te laten uitvoeren.